![](https://ef07370ce0.clvaw-cdnwnd.com/444b8799846874e27d1cb91da0972255/200008822-a2275a320c/egonature2.jpg)
En aquesta imatge veiem dues il·lustracions diferenciades, una sota el nom: "EGO", i l'altra etiquetada com a "NATURE".
La primera d'elles organitza en una forma piramidal diverses espècies animals, situant l'home (no com a genèric, sinó en referència al gènere masculí) a la cima, i la dona i la resta d’animals per sota d’ell, en diferents pisos que denoten una jerarquia de poder o importància. D’aquí el nom de la il·lustració “EGO”, que reforça el caràcter dominant i vanitós de l’home, que es creu el centre del món, per sobre de tota la resta d’éssers vius.
En canvi, la segona imatge mostra les mateixes espècies animals, però organitzades en una forma circular, la qual ja no denota un ordre de poder. El seu títol, “NATURE”, ens diu que la natura en realitat no té cap ordre o jerarquia, sinó que totes les espècies tenim el mateix grau d’importància a la Terra.
Aquesta imatge ens ajuda a reflexionar, un cop més, sobre allò que és real i allò que ha creat l’home. La natura ens situa a tots en el mateix grau d’importància, perquè tots som iguals de necessaris per a la vida, tots els ecosistemes són necessaris per a la supervivència. Però com sempre, l’home i la seva intel·ligència es creuen superiors, els que dominen el planeta i tracten la resta com a subordinats, quan en realitat, com diu un precepte: “si l’home s’extingís, tota la resta d’espècies renaixeria amb més força”, perquè som els més destructors de tots. Potser una mica de modèstia no ens aniria malament, només cal que mirem els nostres iguals, la resta d’éssers vius, i aprenguem d'ells...